X

De Melkfabriek

Bruinevisstraat 32 - Bergen op Zoom

Concept

Vlakbij de gedempte haven vinden we de Bruinevisstraat. In de vijftiger jaren werd er een Melkfabriek geopend. Ook op andere plaatsen, zoals in de Koepeldwarsstraat werd melk verwerkt. Toch is het gebouw De Melkfabriek aan de Bruinevisstraat een fraai voorbeeld van architectuur en nijverheid uit die periode. Met de nieuwe bestemming (een bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemingen in de zorg- en wellness-branche) wordt er recht gedaan aan hetgeen dit gebouw toekomt: behoud!

Unieke formule

Toen de toenmalige gebruikers van het gebouw van de voormalige Melkfabriek vertrokken, zag ondernemer Peter Verswijver zijn kans schoon. Eerder verbond hij zijn naam aan De Suikerfabriek (voorheen Interium), ook gelegen in het Havenkwartier, nu gaat hij invulling geven aan De Melkfabriek. “Het feit dat we rekening moeten houden met het bestemmingsplan, bood ook direct toegang tot een unieke formule,” vertelt Peter voor de uitvoering. “We willen startende ondernemers in de zorg-, welzijn- en wellness-industrie een steuntje in de rug geven door goed te faciliteren.

Je kunt hierbij denken aan verhuur van moderne efficiënte bedrijfsruimten, spreek- en wachtruimtes, enz. Door algehele kosten gezamenlijk te dragen kunnen we aanzienlijke besparingen aanbrengen. Bovendien ontvangen starters korting op de huurprijs. Vanzelfsprekend biedt een bedrijfsverzamelgebouw met gelijkgezinden grote voordelen. Zo kunnen huurders kennis delen, samenwerken of simpelweg terugvallen op collega’s.”

“De nieuwe vestigers gaan werken in een inspirerende industriële omgeving,” aldus Peter Verswijver. “De grote ruimte biedt heel veel mogelijkheden, maar de authentieke details willen we graag behouden. We behouden de prachtige stalen ramen, de oude tegelwerken en de aparte trappen. Het is cultureel erfgoed, ofschoon het gebouw nog niet zó oud is. Bij de uiteindelijke invulling hoop ik zoveel mogelijk met de toekomstige huurders te kunnen overleggen. Bedrijfsruimten zijn er al vanaf 12m2, waarbij klanten ontvangen kunnen worden in speciaal daarvoor bestemde ruimten. Ook de vergaderruimtes kennen een gezamenlijk gebruik, alsmede diverse wachtruimtes, de receptie en sanitaire voorzieningen.”