Wat is een statutaire zetel?

Als ondernemer heb je vast weleens gehoord van de term statutaire zetel, maar wat betekent het nu precies? Deze term is een andere term voor vestigingsadres en is belangrijk voor het juridische fundament van jouw bedrijf. Een statutaire zetel is niet alleen een formeel adres, maar heeft ook directe invloed op juridische en fiscale aspecten van je onderneming.

In deze blog leggen we uit wat een statutaire zetel is, waarom het belangrijk is, en hoe je de juiste keuze maakt voor jouw onderneming.

Statutaire zetel betekenis

De statutaire zetel is de officiële, juridische vestigingsplaats van je bedrijf, zoals vastgelegd in de statuten. Het is het adres waarmee een rechtspersoon of bedrijf wettelijk staat opgenomen in de statuten van een vennootschap. Dit adres is belangrijk voor het aangaan van juridische verplichtingen en heeft invloed op de rechtsbevoegdheid van je onderneming.

Statutaire zetel vs. vestigingsadres: wat is het verschil?

Het kan verwarrend zijn, maar de term ‘statutaire zetel’ wordt voornamelijk gebruikt in België en komt in essentie vaak neer op wat we in Nederland kennen als het vestigingsadres. In België duidt de statutaire zetel op de officiële vestigingsplaats van een bedrijf zoals vastgelegd in de statuten, vergelijkbaar met het juridische vestigingsadres in Nederland.

Waarom is een statutaire zetel belangrijk voor jouw bedrijf?

Een statutaire zetel biedt niet alleen juridische zekerheid, maar beïnvloedt ook de toepasselijke wetgeving en belastingregels. Het is een vereiste wanneer je jouw bedrijf wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is het fijn om met je bedrijf een plek te hebben om te werken.

Kiezen van een geschikte statutaire zetel voor jouw onderneming

Stel je voor: je hebt een bedrijf of start-up en wil voorkomen dat je thuisadres gekoppeld wordt aan waar je bedrijf is gevestigd. In dat geval is het interessant om te kijken naar een plek waar je jouw bedrijf vestigt, zonder dat je de hoofdprijs betaalt voor een compleet bedrijfspand. Met een vestigingsadres bij EasySpaces heb je talloze mogelijkheden! Je vindt tegen een betaalbare prijs een stuk kantoorruimte wat past bij elke soort onderneming.

Jouw statutaire zetel vestigen bij Easyspaces

Bij Easyspaces bieden wij meer dan 25 verschillende statutaire zetels in Bergen op Zoom aan, elk met hun eigen karakter en voordelen. Locaties vind je onder andere op de Suikerfabriek, de Melkfabriek en de Poort van Berrege. Ons aanbod is speciaal ontworpen om aan de diverse eisen en wensen van moderne bedrijven te voldoen. Of je nu een start-up bent of een gevestigd bedrijf, bij ons vind je een statutaire zetel die je niet alleen een fijne werkplek biedt, maar ook helpt te besparen op de kosten. Profiteer van onze dynamische werkomgevingen en til je onderneming naar een hoger niveau!

De rol van een statutaire zetel in jouw bedrijfssucces

Een statutaire zetel is een belangrijk onderdeel van de juridische en fiscale structuur van jouw bedrijf. Hulp nodig? Easyspaces geeft je graag advies op maat. Met onze diensten kies je een statutaire zetel die past bij jouw bedrijf. Hierdoor geef je meteen een boost aan je onderneming!