Hoe kies je de vestigingsplaats voor jouw onderneming?

Als ondernemer sta je voor tal van belangrijke beslissingen bij het opzetten of uitbreiden van je bedrijf. Een van de belangrijkste keuzes is de vestigingsplaats. Het kiezen van de juiste vestigingsplaats heeft namelijk een aanzienlijke impact op het succes en de groei van je onderneming. Maar hoe kies je nu de vestigingsplaats voor je onderneming?

Factoren om te overwegen bij het kiezen van een vestigingsplaats

Op zoek naar de perfecte locatie voor jouw bedrijf? Het gaat om meer dan alleen een adres! 

Begin met het scherpstellen van je vizier op je doelgroep: waar zijn zij te vinden? Je ideale vestigingsplek is daar waar je klanten gemakkelijk kunnen komen. Denk aan een plek die bol staat van activiteit, dicht bij de mensen die je wilt bereiken, of in een gebied dat precies de juiste demografische kenmerken heeft. Kies slim en jouw bedrijf bloeit op de plek waar jouw klanten zich thuis voelen.

Vervolgens analyseer je de concurrentie. Zijn er veel vergelijkbare bedrijven aanwezig in de omgeving? Als het antwoord ja is, dan is het goed om je verder te oriënteren op andere gebieden. Je wilt immers geen 13 in een dozijn-onderneming zijn. Je wilt je echter wel vestigen in een gebied waar vraag is naar jouw producten of diensten. De kunst is dus om de perfecte balans te vinden tussen vraag en aanbod, zodat jij gaat scoren!

Tot slot speelt de bereikbaarheid van de vestigingsplaats een grote rol. Stel je voor dat je je bedrijf midden in het centrum van een drukke stad vestigt en je hebt geregeld klanten over de vloer. Waar moeten zij parkeren? Komt het OV daar wel in de buurt? En is deze plaats überhaupt wel aan te rijden? Dit zijn allemaal voorbeelden van vragen die je jezelf moet stellen om te bepalen wat de ideale vestigingsplaats is voor jouw onderneming.

Easyspaces helpt jou aan de ideale vestigingsplaats voor je onderneming.

Voor het kiezen van de ideale vestigingsplaats als ondernemer, ben je bij Easyspaces aan het goede adres. Wij begrijpen de essentie hiervan. Met de Melkfabriek, de Suikerfabriek en de Poort van Berrege, bieden wij drie toplocaties in Bergen op Zoom, perfect om jouw onderneming op te starten of op te schalen. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Easyspaces voor jouw onderneming? 

Ga dan naar https://www.easyspaces.nl/kantoorruimtes-bergen-op-zoom/ en ontdek de units die we beschikbaar hebben!